نویسنده: اسدالله محمدی نیا
 
از روایاتی که در همین بحث ذکر خواهد شد استفاده می‌شود، در اسلام چیزی به عنوان دوستی بین زنان و مردان نداریم. اگر جامعه اسلامی دست از فرهنگ و اصالت مذهبی و ملی خود بِکِشد، لازمه آن خواری و ذلت و سقوط آن جامعه خواهد بود. و این موضوعی است که متأسفانه در اثر دوری از دین و معنویت در جوامع غربی رایج شد. و کسانی که در این راه گام برمی‌دارند، در واقع از یک طرف هویت دینی و ملی خود را از دست داده‌اند و از طرف دیگر به طور ناخودآگاه به طرف فرهنگ غرب و بیگانه نزدیک می‌شوند. و نتیجه آن خواهد شد که عفت و غیرت و مردانگی دفن می‌گردد، و در مقابل گناه و آلودگی و آثار زشت این دوستی‌ها افزایش می‌یابد.
اگر جامعه اسلامی دست از فرهنگ و اصالت مذهبی و ملی خود بِکِشد، لازمه آن خواری و ذلت و سقوط آن جامعه خواهد بود.
حضرت علی (علیه السلام) فرمود:
«لَا تَزَالُ هَذِهِ الْأُمَّةُ بِخَیْرٍ مَا لَمْ یَلْبَسُوا لِبَاسَ الْعَجَمِ وَ یَطْعَمُوا أَطْعِمَةَ الْعَجَمِ فَإِذَا فَعَلُوا ذَلِکَ ضَرَبَهُمُ اللَّهُ بِالذُّلِّ».
پیوسته امت مسلمان به راه خیر قدم می‌نهند، تا زمانی که از فرهنگ و آداب و رسوم (مانند پوشیدن لباس و غذا خوردن و...) کافران تقلید نکنند. و اگر در آداب از بیگانگان پیروی کردند خداوند قادر آنان را ذلیل می‌گرداند. (1)
امام صادق (علیه السلام) فرمود:
«إِنَّهُ أَوْحَى اللَّهُ إِلَى نَبِیٍّ مِنْ أَنْبِیَائِهِ قُلْ لِلْمُؤْمِنِینَ لَا تَلْبَسُوا لِبَاسَ أَعْدَائِی وَ لَا تَطْعَمُوا مَطَاعِمَ أَعْدَائِی وَ لَا تَسْلُکُوا مَسَالِکَ أَعْدَائِی فَتَکُونُوا أَعْدَائِی کَمَا هُمْ أَعْدَائِی».
خداوند به یکی از پیامبران وحی کرد که به مؤمنان بگو که در لباس، خوراک و آداب و رسوم، دشمنان خدا را سرمشق قرار ندهید که اگر چنین کنید شما هم مثل آنان دشمنان خدا محسوب می‌گردید. (2)
رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) فرمود:
«لَیسَ مِنّا مَن تَشَبَّهَ بِغَیرِنا».
کسی که خود را شبیه غیرمسلمانان کند، از ما نیست. (3)

پی‌نوشت‌ها:

1.بهشت جوانان، ص477. بحارالانوار، ج79 (76)، ص303، باب التجمل و اظهار النعمه.
2.بهشت جوانان، ص477. وسائل الشیعه، ج3، ص279، ج11، ص111. در مورد آیاتی که تقلید از کفار را منع می‌فرماید به سوره بقره / آیات 120 و 119 و 109، آل عمران/ 57 و 58 و مائده و... مراجعه فرمایید.
3. بهشت جوانان، ص167. نهج الفصاحه، ص509.

منبع مقاله :
محمدی‌نیا، اسدالله، (1392)، دختران می‌پرسند: چرا؟، قم: انتشارات سبط اکبر (ع)، چاپ نهم.